Beschrijving
Wees welkom op 5 OKTOBER 2024 van 11:00 tot 15:00 uur op de OPEN BOUW!
Rust, groen, ruimte en luxe, dat is wat het project “De Lierdermarke” te bieden heeft! Een project van 8 bouwkavels met 8 unieke ontwerpen gelegen in het bosgebied van Beekbergen. Er is veel aandacht geschonken aan de architectuur, waarbij rekening is gehouden met materiaalgebruik, kwaliteit en vormgeving wat passend is bij de heuvelachtige omgeving. De architect heeft zich laten inspireren door ontwerpen in bosrijke omgevingen zoals schuurwoningen en boslodges, waarbij veel gebruik wordt gemaakt van natuurlijke materialen.
Het terrein De Lierdermarke is een volledig besloten terrein met een eigen inrit via de Stoppelbergweg. De huidige bebouwing vormt de basis voor de nieuw te bouwen villa’s, doordat de bebouwing komt te staan op de locaties waar nu de, te slopen, gebouwen nog staan. De aanwezige, rondlopende weg blijft bestaan en sluit aan op alle 8 de bouwkavels. Het parkachtige middenerf maakt onderdeel uit van het gemeenschappelijke terrein waar alle eigenaren gezamenlijk verantwoordelijk voor zijn. Op het terrein zijn hoogteverschillen aanwezig. Deze hoogteverschillen worden op een speelse wijze geïntegreerd in de ontwerpen en architectuur.
De eerste kavel is de kavel met het breedste front. De kavel heeft een oppervlakte van circa 1.715 m2 en heeft een prachtige ligging te midden van de natuur.
De villa beschikt over een dubbele vrijstaande garage en de mogelijkheid om de woning fors uit te breiden op de begane grond. De villa kenmerkt zich door de glazen zijgevels, een dubbele risaliet en riante, afgeschuinde dakoverstek. Door het vele glas is er veel lichtinval aanwezig en wordt buiten en binnen met elkaar verbonden. Op de begane grond is er naast de centrale hal een grote living aanwezig met open woonkeuken en een separate werkkamer. Op de verdieping zijn vier slaapkamers aanwezig, waarvan de hoofdslaapkamer met badkamer en suite, een tweede badkamer en een technische ruimte. De villa wordt opgeleverd inclusief sanitair, exclusief keuken.
Kavelpaspoort
Perceelgrootte: ca. 1.715 m2
Woonoppervlakte: 190 m2
Dubbele garage: 36 m2
Aanbouw (optioneel): 41 m2
Kozijnen: Accoya hardhout met HR++ beglazing
Dak: Keramische dakpan
Verwarming: water-water warmtepomp i.c.m. vloerverwarming
Voor meer informatie kunt terecht op de projectwebsite van De Lierdermarke (www.lierdermarke.nl). De ontwerpen zijn van ABdVT (Architectenburo de Vries & Theunissen). Met De Lierdermarke krijgt u de kans om te wonen in een prachtige, groene omgeving met alle moderne gemakken en duurzaamheidseisen. Wij nodigen u uit om deze unieke locatie te ontdekken en uw droomhuis te realiseren.
Locatie
De locatie is ideaal voor echte natuurliefhebbers. Het terrein wordt aan alle kanten omringd door bos. Beekbergen ligt midden op de Veluwe, ook wel de groene schatkamer van Nederland genoemd. Wandelen, fietsen en mountainbiken kan in de nabije omgeving waar bomen, heidevelden, zandvlakten en uiterwaarden elkaar afwisselen.
De kern van het dorp Beekbergen is gelegen op circa 5 minuten afstand waar meerdere winkels (o.a. een supermarkt), een basisschool en diverse zorg te vinden is. De locatie is zeer centraal. De snelwegen A1 en A50 zijn op korte afstand gelegen, waardoor steden als Amsterdam en Utrecht binnen een uur te bereiken zijn. Het centrum van Apeldoorn is in 15 autominuten te bereiken en in 20 autominuten sta je in hartje Arnhem!
In het naastgelegen dorp Lieren bevindt zich een 18-holes golfbaan en voor culturele uitjes zijn ook genoeg opties zoals een bezoek aan het Kröller-Müller Museum of aan Paleis Het Loo.
Geschiedenis
Voor de naam van project gaan we een stukje terug in de tijd. Aan het einde van de Middeleeuwen was de Veluwe bijna geheel opgedeeld in zogenaamde “marken”, waaronder de Ugchelse Mark, Speldermarke en Lierdermarke. Het doel van de marken was het afschermen van heide en bos tegen buitenstaanders ten gunste van de “geërfden”. De geërfden waren de mensen die aandelen in het bos hadden en daardoor gerechtigd waren tot deelname in het gebruik van het bos. De afspraken over het gemeenschappelijke gebruik van het bos en de heide werden vastgelegd in zogenaamde markeboeken. Vanaf ongeveer 1850 is er een einde gekomen aan de verdeling van gronden op basis van marken.
De locatie betreft een voormalig werkkamp voor jeugdige werklozen, opgericht in 1936, onder de naam “De Kuil”. Destijds betrof dit een zeer vooruitstrevend project. Later is het terrein in gebruik genomen door een ggz-instelling welke de locatie enkele jaren geleden heeft verlaten.